Op zoek naar cursus tiffany lampen maken?

cursus tiffany lampen maken
Stichting KREK Scherpenzeel Tiffany voor beginners.
Zelf meenemen: schaar, watervaste fineliner, oude handdoeken. Tiffany of koperfolietechniek is een methode om kleine stukken glas m.b.v. koperfolie aan elkaar te zetten. Denk aan de beroemde Tiffany lampen. In deze cursus leert men met deze techniek een object maken.
AdWords
Cursus Tiffany-techniek het maken van een glazen Tiffany-lamp of raam.
Glas Cursus kopen. Ruim 100 jaar geleden maakte Louis Comfort Tiffany furore met de door zijn firma geproduceerde Tiffany-lampen. Louis was interieurarchitect en kon in die tijd geen geschikte lampen vinden om de door hem ontworpen interieurs in te richten.
dekens
Cursus koperfolietiffany met agaat.
GLAS IN LOOD TIFFANY. FOTOBOEKEN / GALERIJ EIGEN WERK. Cursus koperfolietiffany met agaat. In de koperfoliecursus agaat maakt u kennis met het werken met glas en koperfolie techniek. Om de techniek te oefenen wordt er een raampje met een agaat gemaakt. Het raampje kan naar keuze worden opgehangen of neergezet worden. Daarna kunt u een werkstuk naar eigen keuze maken.
transparant
Cursussen Glas in Lood Atelier Buiting.
Rond 1895 heeft Louis Comfort Tiffany een andere techniek uitgevonden om glasstukjes aan elkaar te zetten tot een motief. Bij tiffany worden de glasstukjes omwikkeld met koperfolie en dan aan elkaar gesoldeerd. Tijdens deze cursus leert u het materialen en gereedschappen kennen.
Tiffanys Glasshop Dentergem lampenkappen, glasramen, materialen.
Ja dat kan ook, wij geven cursus in het maken van Tiffany ramen evenals lampenkappen. Het leren maken van een tiffany glasraam. Het leren maken van een hoekige lampenkap. Deze cursus is bedoeld voor degenen die reeds de cursus beginners gevolgd hebben.
Tiffany Shop Wim.
Info en Cursus. Glas in lood. Galerij Glas in lood. Acties en Materialen. Monday 26 March 2018. Welkom op de website van. Tiffany Shop Wim. Heilige Geeststraat 8. 6041 GB Roermond. Tel 0475: 322 691. Parkeer door de week van 1000: tot 1200: voor de deur, laden en lossen.
Bizar GlassArt Glas in lood en Tiffany speciaalzaakBizar GlassArt Glas in lood en Tiffany speciaalzaak Bekijk onze online galerij, neem een cursus of kom gewoon een keertje langs! We hebben alles van
Louis Comfort Tiffany ontwikkelde de koperfolie techniek. Een Tiffany-raam is veel sterker dan een glas-in-loodraam. Tiffany is geschikt voor lampen en 3D-objecten. 25th okt 2014. Restauratie van Glas-in-loodramen en Tiffany-ramen en lampen is goed te doen. Glas-in-lood meestal ter plaatse.
Cursus Tiffany Techniek GlasWijs.
Denk bijvoorbeeld aan Tiffany lampen. Deze techniek is uitermate geschikt om te gebruiken voor ruimtelijk werk. De cursus wordt gestart maken van een ontwerp. Nadat jij je keuze hebt gemaakt ga je eerst oefenen in het snijden en breken van het glas.
Gekleurd Glas Cursus Tiffany techniek.
In tegenstelling tot glas in lood kunnen er met kleine stukjes glas in combinatie met de koperfolie-soldeertechniek ook gebogen objecten worden gemaakt zoals lampen en andere driedimensionale voorwerpen. De randen van de stukjes glas worden omwikkeld met koperfolie en vervolgens aan elkaar gesoldeerd. Als je deze techniek onder de knie hebt kun je bijna alles maken wat je kunt bedenken. De meeste mensen vinden deze techniek gemakkelijker dan glas-in-loodzetten. Combinaties tussen Tiffany en glas in lood kunnen ook goed gemaakt worden. Waar en wanneer. De cursussen worden doorlopend georganiseerd en zijn. te volgen van dinsdag t/m zaterdag. Een basiscursus bestaat uit 9 lessen van 25, uur en kost. 240, incl materiaal. Aansluitend kunnen wekelijks vervolglessen worden gevolgd voor 20, per keer. Wil je af en toe een les volgen dan kost dat 25, per les. Ook workshops op aanvraag. De cursus Tiffany wordt gegeven in de winkel/ werkplaats aan de Nieuwe Ebbingestraat 121 te Groningen.

Contacteer ons