Resultaten voor cursus tiffany lampen maken

cursus tiffany lampen maken
Cursus Tiffany Techniek GlasWijs.
Cursus Tiffany techniek of te wel koperfolie techniek is een techniek waarbij het glas omrand wordt met koperfolie om het daarna aan elkaar te solderen. Denk bijvoorbeeld aan Tiffany lampen. Deze techniek is uitermate geschikt om te gebruiken voor ruimtelijk werk. De cursus wordt gestart maken van een ontwerp.
maxi micro step aanbieding
Creapalet Workshop Tiffany.
Tiffany is een variatie op de glas-in-lood-techniek waarbij je gekleurde glasstukjes omlijst met koperfolie en aan elkaar soldeert. Je kunt er voorstellingen in een plat vlak mee maken, maar ook driedimensionale objecten. Bekend zijn de Tiffany-lampen art deco stijl, maar Tiffany leent zich ook heel goed voor bijvoorbeeld, kaars/waxinehouders, bakjes en doosjes, versieringen voor in de kerstboom, voor voor het raam en abstract artwork.
transparant raamfolie
Cursus koperfolietiffany met agaat.
GLAS IN LOOD TIFFANY. FOTOBOEKEN / GALERIJ EIGEN WERK. Cursus koperfolietiffany met agaat. In de koperfoliecursus agaat maakt u kennis met het werken met glas en koperfolie techniek. Om de techniek te oefenen wordt er een raampje met een agaat gemaakt. Het raampje kan naar keuze worden opgehangen of neergezet worden. Daarna kunt u een werkstuk naar eigen keuze maken.
adwords
Tiffany glas Minicursus Zelf aan de slag met glas Huis en Tuin: Creatief.
Zelf decoratief of kunstzinnig werken met Tiffany glas. Tiffany is het verwerken van gekleurd, gefigureerd of helder glas, dat je stevigheid en vorm geeft door middel van omwikkelen van het glas met koperfolie, dat je vervolgens verband geeft door solderen met tin. Meest bekend zijn waarschijnlijk de Tiffany lampen, maar de Tiffany glastechniek leent zich voor veel meer kunstvormen.
Cursus Tiffany Techniek GlasWijs.
Denk bijvoorbeeld aan Tiffany lampen. Deze techniek is uitermate geschikt om te gebruiken voor ruimtelijk werk. De cursus wordt gestart maken van een ontwerp. Nadat jij je keuze hebt gemaakt ga je eerst oefenen in het snijden en breken van het glas.
Workshop Tiffany FOKA.
Tijdens deze eendaagse workshop/cursus Tiffany leert u alles over de Tiffanytechniek. Alle technieken worden gedemonstreerd, geoefend en toegepast. U kunt een lampenkap of raamhanger maken. Raamhanger Alhoewel Tiffany bekend is om zijn lampenkappen wordt Tiffany ook steeds vaker toegepast in raamhangers.
Tiffany lampen maken eigen patronen workshop Groningen.
Of geef een cadeaubon! Na een cursus Tiffany gaat u naar huis met uw eigen werkstuk! Een eigen werkstuk is een blijvende herinnering. Daarom is een workshop ook heel geschikt voor een personeelsfeestje, vrijgezellenfeestje of familiefeest. Geef een workshop cadeaubon of meld uzelf hier aan! Tiffany lampen maken.
Tiffany.
Vaak worden er lampenkappen mee vervaardigd de wereldberoemde Tiffany lampen. Maar er zijn echter veel meer toepassingsmogelijkheden. Afhankelijk van je eigen creativiteit kan je met Tiffany werkelijk van alles bedenken. Raamhangers in allerlei vormen, staande raamdecoraties, verwerking in spiegels, kastdeurtjes, windlichten teveel om op te noemen. Ben je eenmaal gegrepen door het medium glas en heb je de benodigde materialen in huis, dan heb je er een enorm leuke hobby bij waar je veel mooie dingen mee kunt maken. Deelnemers aan de cursus kunnen kiezen uit verschillende ontwerpen en mogelijkheden en gaan met een aantal zelfvervaardigde produkten naar huis raamhanger, windlicht bijv.
Gekleurd Glas Cursus Tiffany techniek.
In tegenstelling tot glas in lood kunnen er met kleine stukjes glas in combinatie met de koperfolie-soldeertechniek ook gebogen objecten worden gemaakt zoals lampen en andere driedimensionale voorwerpen. De randen van de stukjes glas worden omwikkeld met koperfolie en vervolgens aan elkaar gesoldeerd. Als je deze techniek onder de knie hebt kun je bijna alles maken wat je kunt bedenken. De meeste mensen vinden deze techniek gemakkelijker dan glas-in-loodzetten. Combinaties tussen Tiffany en glas in lood kunnen ook goed gemaakt worden. Waar en wanneer. De cursussen worden doorlopend georganiseerd en zijn. te volgen van dinsdag t/m zaterdag. Een basiscursus bestaat uit 9 lessen van 25, uur en kost. 240, incl materiaal. Aansluitend kunnen wekelijks vervolglessen worden gevolgd voor 20, per keer. Wil je af en toe een les volgen dan kost dat 25, per les. Ook workshops op aanvraag. De cursus Tiffany wordt gegeven in de winkel/ werkplaats aan de Nieuwe Ebbingestraat 121 te Groningen.

Contacteer ons